Kom jij ons team in IJsselstein versterken? Wij zoeken gedreven klantenservice- en magazijnmedewerkers. Solliciteer direct

Accu's

Om te kunnen varen met uw fluistermotor of elektrische buitenboordmotor heeft u een elektrisch varen accu nodig. De elektrisch varen accu's die worden aangeboden zijn specifiek geselecteerd voor elektrisch varen. Alle accu's zijn semi-tractie accu's en zijn geschikt voor langdurig stroomgebruik. U kunt daarbij kiezen uit de volgende soorten: Lood, AGM, en Lithium. Een lood accu is de meest voordelige optie en is daardoor ook een aantrekkelijke optie. Echter zijn er veel nadelen, zoals de duurzaamheid. Deze accu's gaan gemiddeld 1 tot 2 jaar mee. Daarnaast kunt u deze soort accu niet volledig ontladen. Een veel gekozen optie is de: VMF VDC31M.

Als u een onderhoudsvrije accu wilt die u diep kunt ontladen (tot ca. 80%), dan kiest u voor een AGM accu. Deze accu's gaan gemiddeld 2 tot 4 jaar mee. Populaire AGM accu's voor elektrisch varen zijn modellen uit de Optima Yellow Top-Serie. Zowel lood als AGM accu's zijn zwaar van gewicht. Hierbij moet u bij loodaccu's denken aan ca. 20-30KG en bij AGM accu's ca. 15-25KG. Heeft u geen zin om zoveel gewicht te tillen of kunt u dit lichamelijk niet aan? Dan is een lithium accu geschikt voor u. Deze accu's wegen bijna niets en zijn ook nog eens enorm duurzaam. Lithium accu's gaan ongeveer 4 tot 8 jaar mee en kunt u volledig ontladen. Populaire lithium accu's voor elektrisch varen, zijn modellen uit de Solarfam-Serie. Ondanks dat lithium accu's prijzig zijn, is deze serie het meest voordelig in het lithium segment.

Wilt u graag weten welke accu u nodig heeft voor de elektromotor die u heeft gekozen? Gebruik dan de volgende formule om uw benodigde accucapaciteit te berekenen: Accu voor 3 uur vaartijd = Vermogen (W) / Werkspanning (V) x 3 (uur) = X ampère uur (Ah). Vervolgens dient u rekening te houden met het soort accu die u aanschaft, omdat u niet elke accu volledig kunt ontladen. Als elektrisch varen nieuw voor u is, is de keuze van een accu maken lastig. Gelukkig hoeft u deze keuze niet zelf te maken. Bij al onze motoren staan productbundels in de vorm van vaarsets met accu's. Deze zijn geselecteerd op basis van onze klantervaringen en zijn betrouwbaar.

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 43

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 43

Van hoog naar laag sorteren