Minn Kota boegmotoren

De Minn Kota boegmotoren of frontrollers zijn de meest geavanceerde elektrische boegmotoren beschikbaar. Een Minn Kota boegmotor beschikt over veel luxe, kwaliteit en gebruiksgemak tijdens het vissen. Allereerst worden alle Minn Kota boegmotoren bestuurt aan de hand van een afstandsbediening en/of voetpedaal. Met de I-Pilot of I-Pilot Link afstandsbediening kunt u, naast het besturen van de boegmotor, ook de Spot-lock functie inschakelen. Hierdoor zal u op dezelfde plek blijven drijven wanneer u uw favoriete visplek gevonden heeft. Daarnaast zijn de Minn Kota frontrollers voorzien van een robuuste en sterke motoras. Hierdoor zijn de boegmotoren van Minn Kota zeer duurzaam en kunt u deze elektrische boegmotoren erg lang gebruiken!

Binnen het Minn Kota boegmotor assortiment kunt u kiezen voor de Minn Kota Powerdrive, Terrova, Ultrex of Ulterra. De Minn Kota Powerdrive is de voordeligste boegmotor van Minn Kota. De Powerdrive beschikt over alle basisfuncties (I-Pilot, voetpedaal, Spot-lock) en is hierdoor ook met afstand het populairste model. Daarnaast kunt u kiezen voor de Minn Kota Terrova. Deze elektrische boegmotor beschikt ook over alle basisfuncties maar is ook voorzien van Lift-Assist en een ingebouwde sonar. Hierdoor wordt het gewicht van de boegmotor met 40% vermindert wanneer u deze uit het water trekt en zorgt op deze manier voor extra gebruiksvriendelijkheid. De ingebouwde sonar zorgt ervoor dat u moeiteloos een fishfinder kunt koppelen aan de boegmotor en hierdoor weet u altijd waar de vissen zich bevinden! De Minn Kota Ultrex is voorzien van alles wat de Terrova ook heeft, maar is nòg beter geschikt voor open water. De Ultrex heeft namelijk een krachtigere stroomtoevoer dan de Terrova en presteert hierdoor beter op open water. Tot slot kunt u kiezen voor de Minn Kota Ulterra. De Ulterra is het meest vooruitstrevende model binnen de Minn Kota boegmotoren en biedt optimale gebruiksgemak en beleving. Zo kunt u de Minn Kota Ulterra met één druk op de afstandsbediening uit het water tillen en naar verschillende dieptes laten zakken!

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Minn Kota boegmotoren & frontrollers

De boegmotoren van Minn Kota zijn enorm geavanceerd en beschikken over veel accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de I-Pilot en I-Pilot Link afstandsbedieningen en het voetpedaal. Maar er zijn ook verschillende functies die het vissen net iets makkelijker maken zoals de Spot-lock, AutoPilot, JOG en iTrack functies. Daarnaast maken de Minn Kota boegmotoren gebruik van een Universal Sonar 2 systeem en de digital maximizer. Maar wat houden al deze termen in? Op deze pagina leggen we dat uit.

Wat is een Minn Kota I-Pilot en Minn Kota I-Pilot Link afstandsbediening?

De I-Pilot en I-Pilot Link accessoires zijn Minn Kota afstandsbedieningen waarmee u een Minn Kota boegmotor kunt besturen. Zo kunt u de snelheid en koers van de elektrische boegmotor aanpassen met een paar drukken op de knop. Maar de I-Pilot en I-Pilot Link afstandsbedieningen beschikken ook over een andere functie, namelijk de Spot-lock. Hierdoor kunt u met één druk op de knop uw boot op de aangegeven plek laten drijven. Maar wat is het verschil tussen deze afstandsbedieningen? De I-Pilot Link is de verbeterde versie van de standaard I-Pilot afstandsbediening. De Minn Kota I-Pilot Link kan je de verschillende functies van de Minn Kota trolling motor beheren op een LCD touchscreen. Dit maakt het besturen van de Minn Kota motor nóg makkelijker. Daarnaast heeft de I-Pilot Link meer geheugen dan de I-Pilot, zo kan de I-Pilot Link 2500 Spot-lock locaties en 66 iTrack routes opslaan. In tegenstelling tot de 16 Spot-lock en 16 iTrack routes van de standaard I-Pilot. Voor extra gebruiksvriendelijkheid raden we u daarom de Minn Kota I-Pilot Link aan.

Wat zijn de Minn Kota Spot-lock, Jog, AutoPilot en iTrack functies?

De Minn Kota afstandsbedieningen zijn voorzien van diverse functies als de Spot-lock, Jog, AutoPilot en iTrack functies. Maar wat zijn deze functies? De Spot-lock functioneert als elektronisch anker die uw boot aan de hand van Minn Kota GPS op dezelfde plek kan laten drijven. Wanneer u bij uw favoriete visplek bent aangekomen hoeft u enkel de Spot-lock in te schakelen en u kunt ongestoord blijven vissen. De Jog functie werkt samen met de Spot-lock. Zo kunt u met de Jog functie de boot vanaf de Spot-lock in iedere gewenste positie laten verplaatsen. De AutoPilot lijkt erg op de Jog functie maar kan ook langere afstanden zelfstandig varen. De AutoPilot zorgt ervoor dat uw boot constant in de aangegeven richting zal varen en hierbij zal de AutoPilot compenseren als er sprake is van golven of hevige stroming. De iTrack is een functie die uw favoriete visroutes onthoud, opslaat en volledig zelfstandig kan varen. Naast het vasthouden van de koers, zoals de AutoPilot kan, kan de iTrack functie ook hele routes varen en de koers veranderen. Zo kan de Minn Kota fronttroller tot wel 3 kilometer lange routes volledig automatisch varen.

 

 

Wat is de Minn Kota Universal Sonar 2 functie en hoe werkt dit met een fishfinder?

De Minn Kota Universal Sonar 2 (US-2) zijn sensoren die onderaan de Minn Kota boegmotoren zijn ingebouwd. Vervolgens kunt u hier een fishfinder van de merken Humminbird, Lowrance, Garmin en Eagle aan koppelen zonder een omzetter nodig te hebben. De Dual Beam sensoren, in combinatie met een fishfinder, zorgen ervoor dat u een helder beeld heeft van wat er onder water afspeelt. Zo kunt u bijvoorbeeld de dieptes van het water en alle vissen in één oogopslag zien. Hierdoor weet u precies waar de vissen zich bevinden en heeft u waar u uw hengel moet uitgooien!

Wat zijn de Auto Stow & Deploy, Power Trim en Lift Assist functies?

De Auto Stow & Deploy, Power Trim en Lift Assist functies zijn allemaal handigheden die het vissen en varen een stuk makkelijker maken. De Auto Stow & Deploy functie zorgt ervoor dat u met één druk op de knop de boegmotor in- en uit het water kunt laten zakken. Zo hoeft u dus geen inspanning te leveren wanneer u wilt gaan vissen. De Power Trim functie komt erg van pas wanneer u in ondiep water vaart of op plekken waarbij de diepte van het water constant verandert. Door de Power Trim kunt u namelijk, aan de hand de afstandsbediening, de diepte van de motor veranderen zonder de motor aan te raken. De Auto Stow & Deploy en Power Trim functies zijn alleen beschikbaar op de Minn Kota Ulterra. Tot slot is de Lift Assist een mechanisme waardoor het in- en uit het water halen van de Minn Kota fronttroller makkelijker wordt gemaakt. De Lift Assist zorgt ervoor dat het gewicht van de Minn Kota boegmotor met 40% vermindert wordt waardoor u minder inspanning hoeft te leveren. Het Lift Assist mechanisme is beschikbaar op de Powerdrive, Terrova en Minn Kota Ultrex.

Wat is de digital maximizer?

De digital maximizer is een systeem die er voor zorgt dat u tot wel vijf keer langer kunt varen met een Minn Kota boegmotor. De digital maximizer zit in elke Minn Kota boegmotor en zorgt voor een hogere efficiënte tijdens het varen. Zo zorgt de digital maximizer ervoor dat bij elke snelheid precies het juiste vermogen wordt geleverd en hierdoor gaat er geen vermogen verloren. Dit systeem komt ook erg van pas voor vissers. Vissers varen namelijk vaak op lage snelheden en dan komt de digital maximizer nog meer in zijn kracht waardoor u extra lang kunt genieten!