Welke staartlengte moet ik kiezen?

Welke staartlengte moet ik kiezen?

Wanneer je een buitenboordmotor aanschaft, is het van belang dat je de juiste staartlengte kiest. Dit kan een kortstaart of langstaart zijn. De staartlengte van de buitenboordmotor bepaald hoe diep de propeller van de buitenboordmotor in het water zakt. De keuze voor een kortstaart, langstaart of ultra langstaart hangt af van de hoogte van je spiegel. De spiegel is de achterzijde van je boot waar je de buitenboordmotor aan bevestigd. De hoogte van de spiegel meet je door de afstand van de bovenkant van de spiegel tot het onderste punt van uw boot te meten. Wanneer je dit gemeten hebt kan je een keuze maken voor de staartlengte:

Spiegelhoogte = (in cm)

  • 0 - 40 = Kortstaart
  • 40 - 50 = Kortstaart of langstaart
  • 50 - 75 = Langstaart
  • 75+ = Ultra langstaart

Meer te weten komen over elektrische buitenboordmotoren?

Top 5 beste elektrische buitenboordmotoren in prijs/kwaliteit verhouding

Het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor kan een flinke investering zijn. Er zijn enorm veel verschillende elektrische buitenboordmotoren, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Om er toch voor te zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken hebben wij een lijst gemaakt van de beste elektrische buitenboordmotoren. Hierbij hebben we gekeken naar het vermogen, de gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteit van de elektromotoren.

Hoe werkt een elektrische buitenboordmotor?

Alle elektromotoren kan je eenvoudig op de spiegel aan de achterkant van je boot vastdraaien. Vervolgens verbindt je de twee snoeren van de elektromotor aan de accu of accubak. Hierbij is het van belang dat je de min (-) snoer verbindt aan de min (-) accupool, en de plus (+) snoer verbindt aan de plus (+) accupool. Je kunt de snelheid en de koers van uw elektromotor aanpassen door de helmstok te bewegen en/of hier aan te draaien.

Welke elektrische vaaraccu heb ik nodig?

Het maken van een keuze op het gebied van een elektrische vaaraccu kan lastig zijn. Ten eerste moet je weten wat de werkspanning (in voltage) is van je elektrische buitenboordmotor. Vervolgens hangt de keuze voor de accu af van je budget en de accucapaciteit die je nodig hebt. Er zijn 4 typen accu’s: lood , AGM , Gel en Lithium. De tijd die je wilt varen hangt af van de accucapaciteit waar je accu over beschikt.